SYMPHONY®

Su Aktivitesine Bakmaksızın  Tüm Gıda ve Yemlerde 54 Saatte  Küf/Maya Tespiti Yapabileceğinizi Biliyor muydunuz?
 

SYMPHONY® Agar, su aktivitelerine bakılmaksızın tüm insan ve hayvan gıda ürünlerinde maya ve küflerin sayılmasına olanak verir. Üretim alanlarındaki çevresel numunelerin kontrolü için kullanılabileceği gibi su numunelerinin membran filtrasyonu ile analizinde de kullanımına uygundur.

Geleneksel kültürel yöntemlere göre su aktivitesi yüksek ürünlerde küf ve maya sayımı 2-5 günde, su aktivitesi düşük ürünlerde ise 5-7 günde yapılabilmektedir. Sonuç olarak standartları takip eden bir işletme için son ürünün salıverilebilmesi en az 5 gün ve sonrası için mümkün olmaktadır.

Dolayısıyla gıda ve yem üreticilerinin kalite sorumluları son ürünün bir an önce pazara sunulabilmesi için özellikle küf ve maya sayımının rapid ama güvenilir bir yöntem ile yapılması arayışındadır. Biokar Diagnostics işte tam da bu arayışı karşılayacak nitelikte bir metod olan SYMPHONY® Agarı piyasaya sunmaktan gurur duyar.

SYMPHONY® BKR 23 / 11-12 / 18 yöntemi ile tüm gıda ve hayvan yemlerini su aktivitesine bakmaksızın 54 saat içerisinde küf ve maya sayımı için analiz edebilirsiniz.

SYMPHONY® yöntemi;

  • ISO 16140-2: 2016'ya göre AFNOR sertifikasyon yönteminin güvencesi ile onaylanmış bir metoddur.
  • 5 gıda kategorisinde test edilen geniş bir uygulama alanına sahiptir: tüketime hazır ve ısıtmaya hazır ürünler, süt ve süt ürünleri, deniz ürünleri ve yumurta ürünleri, meyveler ve sebzeler, çikolatalar, pastane ve şekerleme ürünleri ve yanı sıra 6’ncı kategori: hayvan yemi
  • Daha düşük eşik değerlerinde de sayım imkanı sunar (Dökme plak ekim tekniği ile de valide edilmiştir).
  • Bileşiminde bulunan, maya ve küflerin hızlı gelişimini optimize etmek için özel olarak seçilmiş peptonlar, glikoz ve büyüme aktivatörleri ile eşsiz bir takip sunar.
  • Mayaların pembe renkte koloni oluşumunu sağlayarak sayımı kolaylaştırır.
  • Bileşiminin pH’sı ile ilişkili seçici sistemi ile kirletici bakterilerin çoğunun inhibe edilmesini mümkün kılar.
  • Mucor  talluslarının yayılmasının azaltacak ve böylece sayımlarını kolaylaştıracak şekilde formüle edilmişlerdir.
  • Ayrıca küf sporlarının sayılması da mümkün kılar.

Alternatif rapid yöntemler içerisinde rakipsiz bir metod olması hızla pazarda talep edilen bir ürün haline gelmesini sağlamaktadır. Örneğin Eurofins Vennecy Laboratuvar Merkezi ve ELMO (Nantes) laboratuvarları geçtiğimiz günlerde, AFNOR tarafından valide edilmiş SYMPHONY® metodunu su içeriğine bakılmaksızın tüm gıda ve yem ürünlerinin analizinde maya ve küflerin sayımı için kullanılması yönünde tavsiye niteliğinde bir mektubu Fransa’daki tüm müşterilerine göndermiştir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar