COMPASS Enterococcus Agar

Compass Enterococcus Agar ile tüm gıda ve su örneklerinde sadece 24 saat içinde doğrulama olmaksızın Enterococcus spp tespiti yapabilirsiniz. Gıdalarda ve suda fekal kontaminasyonun indikatörü olarak bilinen Enterococcus türlerinin büyük çoğunluğu β-D-glukosidaz üretmektedir. Bugüne kadar Enteroccocus türleri, ürettikleri bu enzimin eskulini 2 bileşene hidrolize etmesi sonucu oluşan kahverengi tipik kolonilerin gelişimi ile tespit edilmekteydi. 1980'de Dufour, 1983'te Littel ve Hartman 1, 1993'te Hernandez 2 ve ark. gibi pek çok araştırmacı tarafından Enterococcus türlerinin spesifik olarak tespitinde, kromojenik ve florojenik substratların kullanımına yönelik çok sayıda çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalar ışında geliştirilen Compass Enterococcus agar, kromojenik bileşimi ile enterokokların β-glukosidaz aktivitesinin kromojenik olarak açığa çıkmasını sağlar ve enterokok kolonileri substratın (5-bromo-4-kloro-3-indolil-β-D-glukozit) hidrolizinden sonra mavi renkte gözlemlenir.

Ayrıntılı bilgi ve fiyat teklifi için tıklayınız…

Kaynakça

1  Littel, K.J., and Hartmann P.A.. 1983. Fluorogenic selective and differential medium for isolation of fecal streptococci. Applied and Environmental Microbiology, 45(2) : 622-627.

2  Hernandez, J.F., Pourcher, A.M., Delattre, J.M., Oger, C., and Loeuillard J.L.. 1993. MPN Miniaturized procedure for the enumeration of faecal enterococci in fresh and marine waters, The must procedure. Water Research, 27 : 597-606.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar